Подходът на ГЕРБ за съставяне на кабинет се оказа  непродуктивен

...
Подходът на ГЕРБ за съставяне на кабинет се оказа  непродуктивен
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Подходът на ГЕРБ се оказа непродуктивен и невъзможен

Подходът на ГЕРБ за сформиране на кабинет се оказа  непроизводителен и неосъществим за следване, съобщи през вчерашния ден зам.-председателят на Народно събрание и на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин в тв изявление. " Анализирахме доста деликатно обстановката откакто минаха диалозите на ГЕРБ-СДС с Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. Стана ясно, че на нас се споделят едни неща, а на тях други. Е, по какъв начин може да работи едно ръководство, когато главната партия дава обещание на всички всичко противоречащи си неща? ", попита Кристиан Вигенин. Той е безапелационен, че Българска социалистическа партия не би дала просто ей по този начин гласовете си за държавно управление, което да прави каквото си желае. " Това е неуместно. Ние може да сме пети в този парламент, обаче имаме достолепие и сме длъжни да отстояваме ползите на нашите гласоподаватели. Такова държавно управление по метода, по който го вършат и си го показват ще бъде нездравословно за България. Затова прекратихме договарянията ", разясни Вигенин.
" В продължение на седмици ние не получихме нищо. Говореше се за проект А, внезапно Българска социалистическа партия се оказа проект Б. Предпочитат един сътрудник, а ние някакви запаси ", уточни той. Според Вигенин посланията на ГЕРБ-ДБ и ПП-ДБ са идентични. Той даде образец с недостига на бюджета, обществените разноски, джендър идеологията, отношението към войната в Украйна.
Ако се стигне до втори или трети мандат Българска социалистическа партия е подготвена за нови договаряния, в случай че методът е друг. Приоритет е да има постоянно държавно управление, само че не е и непременно, която да платят жителите, акцентира Вигенин.
" В последния месец от " Българска социалистическа партия за България " положихме всички старания да осигурим сигурност и непоклатимост на страната и на хората. За страдание, месец след старта на Народно събрание няма никаква изясненост какъв е тъкмо профилът и механизмът, по които би функционирало едно държавно управление ", разяснява зам.-председателят на Българска социалистическа партия и на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Атанас Зафиров в тв ефира. По думите му близо месец следим надхитряне сред първия и втория. " В момента, в който пристигна време за изясненост, видяхме, че в действителност нищо не е ясно. Стана явен единствено срокът, само че не и по какъв начин би управлявало едно държавно управление и по-важното - кои са петте целта, по които то би работило ", изясни Зафиров.
Според него събитията към основния прокурор няма по какъв начин да не дадат политическо отражение. " Ние декларирахме, че всички изказвания на Гешев би трябвало да бъдат уплътнени с дейности. Българска социалистическа партия има доста ясна и поредна позиция във връзка с основния прокурор. Многократно сме подлагали на критика работата му, най-много поради многото знакови каузи, които не бяха приключени. В понеделник стана ясно, че и някои от тях съзнателно са били държани на трупчета, с цел да се обслужват избрани ползи ", изясни той. " Един от главните цели в работата на Народно събрание би трябвало да бъде правосъдната промяна. Но същинска, а не просто целяща промяната на индивида " X " с индивида " Y ", разяснява Зафиров.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР